Maakt jouw website of webshop nog geen gebruik van https door middel van een SSL-certificaat? (Te herkennen aan het groene slotje links van de domeinnaam) Dan is dit misschien het moment om hiermee aan de slag te gaan.

Zoals verwacht heeft Google Chrome nu aangekondigd nog een stapje verder te gaan in haar missie om het internet veiliger te maken. Op het Google Security Blog kondigt Google aan dat vanaf Chrome versie 68, die in juli 2018 verschijnt, alle websites die niet via https te benaderen zijn als ‘niet veilig’ aangeduid zullen worden.

Belangrijk nieuws dus voor website eigenaren die nog geen gebruikmaken van een beveiligde https verbinding door middel van SSL.

WAT BETEKENT DIT VOOR WEBSITES ZONDER SSL?
Google Chrome is de meest gebruikte browser van Nederland. De helft van alle Nederlanders gebruikt Google Chrome om op het web te surfen. Wanneer jouw website geen gebruik maakt van SSL krijgt de helft van je bezoekers dus te zien dat je website niet veilig is. Hierdoor zal je website veel bezoekers mislopen, want een niet veilige website zal voor veel bezoekers een reden zijn om je website te verlaten.

Bovendien is het aannemelijk dat andere browsers het voorbeeld van Chrome gaan volgen, waardoor je website nog meer bezoekers zal mislopen. Een veilige website die te bereiken is via https door middel van een SSL-certificaat is dus belangrijker dan ooit.

Veiligheid loont

Google beloont een webshop met een veilige verbinding met een hogere positie in de zoekresultaten. Bezoekers waarderen het steeds meer wanneer een webshop zorgvuldig met hun gegevens omgaat, en belonen dit met hogere conversies. Aandacht voor veiligheid kan hierdoor bijdragen aan een succesvolle webshop!

Neem contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken en kijken wat de beste beveiligingsoptie is voor je website.