Er wordt al lang gesproken over mobile first, maar het is nu belangrijker dan ooit. Google geeft aan dat de mobile first indexing al voor ruim 50% van alle websites wereldwijd uitgerold is.

Is jouw website mobielvriendelijk, snel en biedt het een optimale gebruikerservaring?

De wereld ondergaat een mobiele revolutie. De mobiele gebruiker heeft inmiddels de desktop gebruiker ingehaald. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone bij zich en is voortdurend online en op zoek naar informatie. In veel landen heeft het aantal smartphones het aantal desktopcomputers overtroffen. Voor uw online aanwezigheid is het daarom van essentieel belang dat u een website heeft die geschikt is voor mobiele apparaten.

Als u uw website nog niet geschikt heeft gemaakt voor mobiele apparaten, is het verstandig dat nu te doen. De meeste gebruikers op uw site gebruiken waarschijnlijk een mobiel apparaat.

Mobile first
Op 4 november 2016 kondigde Google al aan om te gaan werken met mobile first. En na 1,5 jaar van testen is google media 2018 gestart met de nieuwe indexing.

Voorheen werden alle resultaten in Google gerangschikt op basis van de desktopvariant. Met de nieuwe mobile first index wordt primair de mobiele versie van een website gebruikt om de algoritmes op los te laten. Heb je nog geen goed geoptimaliseerde mobiele site? Dat betekent dat je straks voor problemen kan komen te staan, aangezien Google jouw mobiele site beoordeelt en op basis daarvan de resultaten toont.

Laat door Fuzzd je website doortesten en aanpassen op meerder punten om klaar te zijn voor de nieuwe Indexing.